Cristina Ciobanu- artista fără vârstă

În prima zi a unui noiembrie cuminte, artista CRISTINA CIOBANU a expus pe simezele Galeriilor de Artă ”Alfa”, un regal de forme și culoare. Tablouri realizate în diferite tabere de pictură, pe diverse teme. De ce această diversitate? Expoziția nu pare să aibă o temă anume. ”Pentru că și viața e așa. Nicio zi nu seamănă cu alta!” a venit răspunsul simplu al Cristinei Ciobanu.

Tocmai în versatilitatea artistică rezidă calitățile extraordinare ale Cristinei- pictorița tributară copilăriei. Liniile, culorile și frumusețea netrucată a imaginilor, ne spun că în adâncurile metafizice ale artistei, s-a cuibărit copilăria, pentru eternitate.
Ne oferă catalogul lucrărilor sale și ni-l semnează. Dar nu fără a ne dărui fiecăruia câte un zâmbet, o glumă așezată și semnătura ca o apostilă peste timp: Cris.

Cristina Ciobanu e Cris pentru noi toți. Și nu-i o prescurtare din lipsă de timp sau spațiu, pe coperta catalogului. E o formă juvenilă a numelui pe care îl poartă și e descrierea completă a artistei: un spirit mereu tânăr care nu dă voie timpului să-l subjuge.
Puțini sunt cei care au darul de a persifla cu eleganță trecerea anilor și aleși sunt cei care pot pune asta pe pânze, mascând-o între albastru celest, roșu mac, galben chihlimbar și alb de lapte!
Cristina Ciobanu ne spune că în artă nu vârsta dă ora exactă ci starea, ardoarea, nebunia de moment, durerea și chinul.
Noi învățăm, Cris…învățăm…tu ai grijă să ne amintești în tablourile tale că nicio zi și nicio clipă nu seamănă cu cea de ieri sau de adineauri!

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *