Un NU hotărât droburilor!

Pe mine m-a luat brusc după ce-am văzut ”The Game Changers” și ”What the Health?”. Atunci am zis: ”Până azi v-a fost, cărnuri însângerate!”. De atunci sunt aproape două luni și mă bucur pentru alegerea făcută.
Am tras după mine și soțul care jubilează la fiecare fel de mâncare pe care îl compun din diversitatea de legume, brânzeturi vegetale și dulciuri fără ou sau lapte și care arată infinit mai bine decât cele cu proteină animală și grăsimi.


Am ales viața vegană, nu vegetariană. Am renunțat și la ouă, produse lactate și ușor-ușor urmează perioada raw-vegană pe care deja o pregătesc.
Am aflat cu această ocazie cât îi de faină smântâna obținută din caju, maioneza din lapte de soia și după laptele de migdale pe care îl fac eu cu mânuțele mele, sunt topită. 🙂
Am mai aflat că ciorba de pleurotus bagă sub masă ciorba de burtă, dulciurile vegane sunt și hrănitoare, nu ca cele consumate până acum- însiropate cu o tonă de zahar la care se adaugă grămezi de aditivi; știu cu certitudine de icrele din amaranth amestecate cu maioneză de tofu e cu mult mai bun decât cel de crap…am învățat că nu trebuie să am pâine în casă dar niciodată nu trebuie să-mi lipsească năutul că cine știe cum îmi vine de-un humus sau falafel…!
Nu îndrăznesc să postez fotografii că mâncarea din castronul propriu, mi se pare curată intimitate asemenea patului din dormitor dar prietenelor mele care mă susțin în my new life, le trimit pe Whatsup imagini sperând că reușesc să le conving să mă urmeze. Două au cedat- sunt vegetariene. Tot e un rezultat.
Ieri le-am făcut în ciudă cu supă-cremă de usturoi (o delicatesă! Nu vă speriați, nu are niciun miros!), paste fără gluten cu legume și american vegan pancake cu pastă de zmeură.

Rezultate pe scurt: energie, 7 kilograme pierdute fără să realizez când, altă vedere asupra vieții (și aici am de spus o mulțime), unele boli recidivate…și mai ales, un soț fericit. 🙂
De Crăciun, varietate de mâncăruri pe care zilnic mi le notez și le compun astfel încât să obțin pe platouri, toate culorile.
Hai, v-am pupat! Vă țin la curent.
Dacă mor să-mi purtați căciula…

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *