Vlad Braga dă lecții despre libertate

Despre concepte ca iubirea, libertatea, armonia cu natura, am tot auzit. E plin internetul și paginile cărților, de teorii care vorbesc despre explorare ca instrument al procesului de devenire sau de dezvoltare personală.

În seara zilei de 28 Decembrie, la Snobbish Burger, Vlad Braga ne-a vorbit despre necesitatea întoarcerii omului în mijlocul naturii și despre armonia spre care ar trebui să tindem, spre binele nostru.

Am aflat astfel că în urmă cu șapte luni a plecat spre Portugalia urmând pașii sistemului work&travel. Alături de iubita lui- Ela, o ardeleancă pe care am asemănat-o imediat cu Anjelina Jolie, au lucrat diverse munci care să-i ajute să se întrețină simplu, pentru nevoi reduse, fără gândul de a economisi. În tot acest timp, Vlad Braga a fotografiat natura sălbatică, a orașelor portugheze de la ocean și a interacționat cu oameni, legând prietenii și ascultându-le poveștile de viață.

Vlad ne-a fermecat cu șarmul său iar poveștile sale au trezit curiozitatea tinerilor veniți să-i asculte aventurile, dorind și ei, să apuce drumuri necunoscute ale Europei de Sud- Vest.

A continuat să ne poarte prin mireasma portugheză, Cristina Dăscălescu, cântându-ne un dureros și simțitor, fado. Frumoasă-i Cristina în rochia ei sobră, cu părul bogat, revărsat pe umeri, cu ochii lucitori care au știut să iscodească tainele Lisabonei!
Pe etajeră, undeva în colț, sticla de Porto, avea povestea ei nespusă. Mirosea a fructe coapte și-a durere. Durerea unui popor c-o istorie și o identitate aprig câștigată.

Vlad Braga a trecut pe acolo.
Ar fi putut oricine.
Dar aleși sunt câțiva. Ăștia-s spirite alese, suflete separate de lume…
Vlad Braga, ne înclinăm și ne rugăm ție să ne scoți, după fiecare călătorie a ta, din mocirla obișnuinței și limitării, în care ne credem regi fără regat!

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *