Halca de bunăvoință

Mi-era al dracului dor de imaginile cu oale de lut în care mustește grăsimea, de rețete necerute de drob și de ingredientul minune al cozonacului care-l face pufos ca o pijama înmuiată-n Cocolino!

Ipostazele astea ale sărbătorilor care abundă în mâncare, cozile kilometrice, blocajele în trafic și urările lipsite de vlagă și interes ale prietenilor care nu-mi sunt prieteni, mă fac să fug undeva departe, unde nu-i îndestulare și fățărnicie.

În atmosfera asta confuză și-n alergătura asta contra-timp, cine să se uite spre un amărât culcat pe-o bancă, spre un copil care umblă desculț, rătăcit printre oameni mari și de după care nu i se vede năsucul și părul claie?! Cine ar întinde o mână și cine ar pierde timp pentru un ceai cu un străin ros de singurătate, care are nevoie de vorbă ca de aer?!

Dar cine-i nebun și atât de curajos încât să pretindă atenție zilele astea? Cine îndrăznește să spună ”Oprește-te puțin și uită-te-n jur, uită-te la mine, uită-te la ochii de cățel hăituit de zgomote barbare, uită-te dincolo de bradul plasticat și de moșul fabricat de vreun chinez neajuns la vârsta pubertății?!”

E treaba fiecăruia cum alege să-și petreacă sărbătorile, e chestie de gust și cutume prea adânci ca să le mai smulgem dar bine ar fi să ne oprim o clipă, să tragem aer în piept și să regândim sărbătorile, acordând minim interes mâncării, dăruind chestii simple și să începem prin a adresa urări sincere. Eu cred că nimeni nu s-ar supăra dacă n-ar găsi în mesajul de Facebook, emoticonul sau GIF-ul american pe care l-ai selectat la întâmplare, din cârdul de oferte! Fii sincer cu tine însuți, nu-ți otrăvi feng-shui-ul de dragul aparențelor și nu face nimic împotriva firii!
E-o formă de libertate- e-un lux ce ți-l poți permite!
Trăiește!

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *