Prietenia și politica nu-s compatibile

Se pune ochii pe un candidat cu șanse probabile de a fi ales primar. Între timp se visează la funcții, se vizualizează scene cum că supușii ți se vor adresa cu ”Dom director”, iar umilința lor poate merge chiar până la a-ți săruta ghiulul cu piatră de rubin, făcut pă comandă la Stambul.

Harașo, Doamne…dar pentru asta cam ce-ar trebui făcut? Nu mare lucru, nimic din ce nu ți-e străin. Te dai pretenaș, îl pupi și-n cur dacă situația o cere și îl aprobi orice ar debita. El centrează, el dă cu capul, tu ești un colț invizibil de peluză, de care nu se împedică niciun arici orb, dar e nevoie de agarici ca tine care sunt în stare de orice pentru un trai de nabab, chiar dacă-i vremelnic.

Mai e ceva de ordin kinestezic: tre să faci un pic de mișcare prin ușile cetățenilor și să le dai niște chinezării, după ce le-ai spus cu cine să voteze.
În mare parte, treaba-i gata. Ți-a ieșit omul, primar, băiat fin se ține de cuvânt, îți dă funcție…dar ce să vezi? După un timp, începe să realizeze cu cine are de-a face și nu-ți mai suportă balele și nici felul slinos în care îl sugrumi cu bârfa și complimentele.

Practic, îți dă cu flit și nici viitorul politic/administrativ nu-i arată prea roz. Miroase a început de sfârșit. Iar tu, hieno, când să ataci? Când e jos și când se agită de ochii lumii, cu două-trei hârtii, să demonstreze că mai e ceva de capul lui, dar cu toții știm că-i zero.

Deci, a venit vremea să-l arăți cu degetul, mulțumii și să-l supui oprobriului public. Ți-ai făcut treaba cu el. Nu-i vorbă, că și el te-a folosit. Unde-i drama de te plângi pe toate drumurile?!

Siktir, dom direktor! Politica și prietenia n-au ce căuta în aceeași frază!
Nu te mai arăta zdrobit de lipsa comunicării, de prietenia alterată și de schimbările bruște de dispoziție! Zi merci c-ai întâlnit păcăliciul mai mare ca tine, datorită căruia, vei scrie cu caps lock în CV, ”Director”.

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *