Icoana pictată de mânuțele copiilor speciali

În cadrul unui amplu program educațional, demarat de Școala Gimnazială Specială ”Maria Montessori”, s-a desfășurat astăzi, la clasa Cameliei Braga, un curs de pictură pe sticlă.

Elevi aflați în nevoi speciale, cu diagnostice severe și situații sociale dificile, au pictat pentru prima dată pe sticlă, sub îndrumarea Petronelei Mihalcea, pictor amator de tehnică a picturii pe sticlă.
Un colectiv frumos, profesionist, aflat în în slujba celor năpăstuiți, în care managerul Adrian Năstac și directorul adjunct Puiu Tătaru fac tot ce e posibil pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor suflete cărora viața nu le-a surâs dar care au în inimioare și priviri, o strălucire divină.

E liniște în sala de curs și micii artiști pictează în culori vii, icoana Sfântului Nectarie. Au luat-o în serios și sunt absorbiți de munca lor. Își arată din când în când unul altuia, cum i-a ieșit câte un segment al icoanei. Petronela Mihalcea și profesoara Camelia Braga îi ghidează și le explică tehnica picturii și a mixării culorilor dar și binefacerile rugăciunilor la icoana Sfântului Nectarie care ferește credincioșii de boli cumplite.
O fericire de nedescris și un succes garantat chiar de copiii care la final, golind platourile cu plăcinte și bomboane, au întrebat când vor mai picta icoane?

Ce poate fi mai nobil decât să vii cu sufletul în aceste școli, să vezi ochișori care te cercetează într-un fel nevinovat și curios și să poți oferi timp, îmbrățișări, cunoștințe și prietenie?
Pentru că proiectele în Școala ”Maria Montessori” sunt numeroase, noi ne vom mai întâlni și vom strânge mâna celor ce au întotdeauna porțile deschise, oferind prilejul de a dărui.

E început de noiembrie și soarele ne-a vegheat toată dimineața. Fiecare copil își strângea frumos tuburile de culori, pensulele, borcanele cu apă…apoi și-au așezat pe masă lucrările. Nu le venea să creadă ochilor ce-au lucrat. O mândrie onestă, puerilă care lăsa de înțeles că ziua de azi n-a fost una oarecare.

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *