Dulciurile din pușculița familiei Pușcuță

Un cadru parizian dat de mobilier și accesorii într-o atmosferă veselă, jucăușă, și unde un amestec de mirosuri tradiționale și exotice îți încântă simțurile. Nici nu poți spune care dintre arome e mai pregnantă: să fie fisticul, mărul cu scorțișoară, menta sau nuca prăjită?

Cert e că intrând în ”Pușculița cu dulciuri”, din str. Ștefan cel Mare, am intrat în aventura dulciurilor, încă din faza de idee a unui afaceri care are la bază pasiunea.

Alina Pușcuță, pentru început, nu-mi arată prăjituri, torturi sau cutii cu fundițe ci mă duce undeva în spatele laboratorului, în magazia cofetăriei. ”E necesar să vezi că toate ingredientele sunt naturale și de calitate.” Observ pe rafturile curate, pungi cu ciocolată belgiană, ouă, recipiente cu smântână, mascarpone, coloranți din fructe…și oricât de critic m-aș uita, nu găsesc niciun plic care să mi se pară dubios.

În unele, deși pungulițe mici, sunt ingrediente foarte scumpe. Iau câteva la întâmplare și mă uit pe compoziție: naturale 100%, așa cum Alina îmi garantase dar e dreptul meu să fiu rezervată. Eu nu prea cred în naturalețea prăjiturilor care-s colorate și stau țepene. Mereu mi-am închipuit un apret alimentar și o paletă de goașe, chimice toate, pe care le descarci în castroane și de-acolo nu mai e nevoie decât de creativitatea construcției prăjiturii: ursuleț, trandafir, chiloței de bebeluș sau ochelari de bunică. Ochios, dulce, crocant și gata! Alina mi-a explicat că nu e chiar așa. Dulciurile și produsele de patiserie pot fi naturale numai că prețul lor, firește, nu va fi egal cu cele din magazinele obișnuite. Un preț ridicat, de această dată, garantează naturalețea produsului.

La ”Pușculița cu dulciuri”, lucrurile stau așa cum le dorim să fie: rețete în care cantitățile de zahăr sunt reduse, prăjituri care nu au zahăr dar sunt înnebunitor de bune, ingrediente naturale și mai ales…gusturi ca la mama acasă.

Alina Pușcuță vorbește despre pasiunea ei de parcă ar vorbi de un film căruia îi aștepți punctul culminant. Nu gândește cofetăria în termeni mercantili, n-o vede ca pe-o afacere ci ca pe locul pe care și l-a dorit toată viața și-n care emoțiile sunt transformate în felurite dulciuri.
Încurajată de soțul ei, Florin Pușcuță, Alina a pornit de curând în aventura dulciurilor de calitate. Ambii soți sunt împotriva alimentației necorespunzătoare și a consumului de zaharuri și produse chimice în exces. Acesta sunt și motivele pentru care au deschis cofetăria.

Ne adresăm oricărui tip de client, de orice condiție socială, avem diverse prețuri, dar la nicio prăjitură nu facem rabat de la calitate. Ne adresăm și clientului exigent, critic și cerem sfatul fiecăruia, considerând că observațiile sunt constructive. Ne interesează opiniile fiecăruia în parte, dorim să știm ce vor, ne interesează să știm unde am greșit sau ce se poate îmbunătăți! Noi nu facem concurență nimănui. Noi suntem NOI! Toate se întâmplă după conceptul nostru, fără a imita pe nimeni”, spune Florin Pușcuță.

Din diversitatea vitrinei, am ales două prăjituri. Am închis ochii câteva secunde să le pot asocia cu momente de viață sau gânduri îndepărtate, pe care le-aș putea traduce prin arome. După ce am remarcat finețea compoziției și gustul foarte puțin dulce, ambele m-au întors în copilărie, când orice desert avea sens. Erau ca recompensele primite după o notă bună sau după așezarea pantofilor la locul lor.

La ”Pușculița cu dulciuri„ pereții sunt decorați cu sute de flori pastelate, cusute de Alina Pușcuță, una lângă alta, iar mesele sunt confecționate din stejar.

La masa din colț, cu ochii în peretele de flori, mi-am amintit azi gustul adevărat al fisticului și mi-am zis în gând ”Ăsta-i locul meu!”

Dar spre norocul meu, ”pușculițele” vor veni mai spre centru, căci cofetăriile vor fi mai multe, afacerea se va extinde.
Pușculițe cât mai multe, dulciuri sănătoase, chipuri vesele și clienți care să vă înțeleagă dorința de a aduce desertul la rang de artă!

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *