Și de-o fi să mor fără espressor…

Din două cafenele găsite la ora aia, ambele aveau doar cafea la filtru. Ea nu și nu! În zare, cam prea departe pentru lehamitea mea, se mai vedea încă o bombă unde s-ar fi putut găsi cafea. Îmi târâi anevoie hoitul, îmi închid urechile la poveștile ei gospodărești, căci eu nu vreau să știu cum se adaugă conopida în murături. ”…fii atentă!Opărești conopida, o tăvălești prin sare…răstorni apa, dar nu fiartă!…capsezi borcanul…”

Trăzni-te-ar Dumnezo de femeie nebună! Am spus așa în treacăt că nu mă ocup cu conservatele, prefer să le cumpăr din comerț, de comodă ce-s…dar parcă m-a auzit?!

A treia cafenea, cu pereții tapetați cu maci chinezești și plafoniere de bucătărie de pensionar, avea cafea dar aparatul funcționa cu pastile. Ce-ai făcut, Bobiță? Mi-ai nervozat-o pe madamă.

”Eu nu beau decât cafea la espressor!”
”Lasă, fă, că la mă-ta, la Gioseni, numai cu espresso te omeneai!”
”Mai bine beau ceai… Cum?… N-aveți ceai?”
”Eu beau ce-o fi”, zic cu glas de om care vrea să fugă-n life ca apucata. ”Hai, două ape la fetele!”
Ne hidratăm cu japca. ”Dar, vai, dacă aveau espresso..!”

Mi-a zgâriat cortexul și ficații cu pasiunea ei pentru cafeaua broscarilor.
M-am dus la Altex. Mi-am luat espressor. De-a naibii!
E posibil să fi fost ultima din județ care încă mai fierbea cafeaua-n ibric dar nu am dat niciodată atenție felului în care-mi beau cafeaua. De fapt nici n-am fost mare consumatoare. Când fumam, beam dimineața și ceai de mușețel. Ud să fie!

Acum îi blană! Tremur că lovită de Parkinson, după patru ceșcuțe.
Măcar e antioxidantă, potrivit cercetătorilor britanici. Bine…e și laxativă dar evit să plec în deplasare.

Baciul moldovean (băiețaș modest) cerea să i se puie la cap fluieraș de fag. Eu nu zic că-i nasol și mai ales că-n gustul omului….
Dar eu las cu limbă de moarte (sau înregistrez mesaj pe Huawei 30 Pro) să-mi puie la tălpășițe, colea lângă condori, un De Longhi automat, pe silver colour.

Fără lapte, maică…fără lapte, fără zahăr!

  •  
  •  
  •  

Author: irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *